• Sebrahingst
  Sebrahingst Sebraen datt til slutt, etter flere timers smygjakt i relativt åpent terreng.
 • Utfordrende terreng
  Utfordrende terreng Det buskete terrenget gjør at det er lett å gjemme seg. Derfor kommer man også ganske ofte veldig nært inn på dyrene.
 • Bo som en konge
  Bo som en konge Vi bor lukseriøst på en høyde midt i terrenget, med utsikt over elven og deler av området vi jakter på.
 • Utsikt
  Utsikt Man kan sitte i timesvis på verandaen og se på de ville dyrene.
 • Strategimøte
  Strategimøte Her diskuterer vi strategi etter at vi har skremt avgårde en flokk med Sebra.

Utrolig historie om en Bushbuck!

Bushbuck nr 2 trofebilde
 

Torsdag Morgen, Jeg er akkurat ferdig med å sette frem min tallerken med frukt og joghurt da Marius kommer springende inn i lodgen. "Get your gun.. There is huge Bushbuck standing down in the valley". Jeg hiver meg rundt, fester gopro kamera på hodet, henter rifla og skytestokken og 1 minutte senere er jeg klar. 

Vi lister oss nedover den snirklete veien ned mot dalen og prøver å gå så lavt som mulig for ikke å bli oppdaget. Ca 100 meter nede i veien får vi et bra skuddfelt og jeg setter meg til rette med skytestokken.

Jeg sjekker avstanden med Lica kikkerten og ser at det er 175 meter ned til bukken. Legger an, puster riktig og skviser avtrekkeren. BANG!! - Bukken hopper opp og faller til bakken med begge forbena langs siden, spinner avgårde med nakken i bakken i ca 20 meter og blir borte...

Jeg er 100% sikker på at dette var et perfekt skudd, og sier til Marius at det ikke er noe vits at han tar med seg rifla ned, for dette dyret ligger helt sikkert.

Vel nede finner vi skuddstedet og ålemerkene i sanden. Men vi finner ikke en eneste dråpe blod. Vi henter Jack Russel terjeren Flex og slipper den på sporet, men etter tre timer i frustrasjon og hodekløe blir vi nødt til å gi oss, og se dyret som tapt.

Jeg på min side var selvfølgelig ikke så veldig fornøyd med hva jeg hadde klart å få til her, så jeg må innrømme at jeg kjente at det gode humøret mitt fikk seg en liten knekk av dette. Jeg hadde også Bushbuck som en av mine favoritter på lista mi og bestemte meg for at jeg ville bytte impalaen mot et nytt forsøk.

Dagen etter dro vi over til et annet område som ver kjent for å ha veldig mye bushbuck, og etter noen timer og en kjempespennende smygjakt hadde jeg skutt min første bushbuck på 5 meters hold.

Humøret var på stell igjen, og jeg stilte nå inn radaren på vortesvin. Etter lunch satt jeg på verandaen på lodgen og kikket utover dalen, da jeg fikk syn på en galte som så helt grei ut på ca 700 meters hold nede i dalen ved elven. Jeg ga beskjed om at jeg ønsket å prøve å snike på den, og fikk Marius og Hendrik med meg. Etter ca 400 meters sniking begynte vi å nerme oss den plassen der jeg hadde sett vortesvinet. Snikingen ble mer og mer forsiktig men plutselig fikke jeg øye på noe brunt inne i bushen på høyre side. Opp med kikkerten og der får jeg se en flott bushbuck igjen! - Nå er sekunder viktige, og jeg tar en brå beslutning om at jeg vil ha en bushbuck til. Denne sjansen kan jeg rett og slett ikke la gå fra meg. Jeg legger an i samme sekund som bukken får øye på oss og forsøker å snike seg unna. I det den blottlegger siden mellom buskene smaller det fra 10 meters hold og bukken ligger død noen meter lengre inn.

Når vi kommer frem til dyret får vi oss alle en skikkelig overaskelse. Dyret har en snittskade oppe på ryggen og et kulehull i nakken. Vi skjønner fort at dette er samme bukk jeg hadde skadet for tre dager siden.

Når jeg skjøt bukken første gang på 175 meter var den ca 45 graders vinkel nedenfor meg og jeg burde derfor sikte litt lavere en normalt, jeg hadde tvert om siktet høyt for å kompansere for holdet. Dette resulterte i at treffpunktet ble helt øverst på ryggen. Men fantastisk slutt på historien ble det uansett.

Verdt å vite

Trofèarbeid


Meget Høy Kvalitet
Topp kvalitet på trofèpreparering til ca en tredjedel av prisen i Norge.

Billigere med avskytingsdyr.

Jakten er den samme
Dersom man ikke er trofèjeger, er det ingenting som sier at man ikke kan jakte avskytingsdyr (culling) for å spare penger.

Malariafritt Område

Mange bekymrer seg for malaria.
Området jeg jaktet i er helt malariafritt. Trengte derfor ikke vaksinere meg mot malaria.
 

Billige flybiletter til Sør Afrika

Moderne flyselskap
En flybilett t/r Port Elizabeth ligger på ca 8000 kr.

Søk på siden

Nyhetsmail

Registrer deg for å motta nyhetsmail. Sender kun ut når det skjer noe spesiellt..Dåhjort i SA

Eastern Cape.